top of page

Huzur Toplantısı


Değerli Sakinler,

Bugün Beşiktaş İlçe Emniyet Mdr Huzur toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaymakam, Belediye bşk yrdm. ve İlçe Emniyet Müdürü soru ve sorunları dinlemek üzere, Muhtarlar, okul yönetimleri , birkaç blok yönetimi ve birkaç üst yönetimler sorunları iletmek üzere, ve diğer karakol amirleri katıldık.

heyete ilettiğim sorunlarımız;

* mahallemizde artan hırsızlıklar , özellikle araç hırsızlıkları

* sokak aralarında fütursuzca gezen, kasksız, alkollü bile olabilecek tiplerin, son derece gürültü yapan motorsikletleri ile sokaklarda can güvenliğimizi tehlikeye atarak dolaşmaları, bunların Nargile kafelerden çıktıp oralara takıldıklarını

* Bundan önceki Emniyet müdürü ile yaklaşık 2 yıl önce sokaklarımıza güvenlik kamerası takılması için incelemelerde bulunduğumuzu beraber yerlerini tespit ettiğimizi ancak emniyet mdr bütçesinin buna yetmediğinden Belediyemizin bize bu konuda destek vereceğini, bu güne gelindiğinde ise (toplantılarda belediyemize hatırlatılarak) halen hiçbir yaptırım olmadığını , özellikle mahallemizdeki ıssız sokaklar için bunun şart olduğunu,

* Mahallemizdeki parkların oldukça güvensiz hale geldiği, çevreden gelen serseriler tarafından içki, fuhuş vs kullanıldığı, gece olay anında Park Polisinin numarasının vatandaş ile mutlaka paylaşılması gerektiği

* etrafın sık sık kontrolden geçirilmesinin güvenliğimiz açısından çok faydalı olacağını ilettim.

Benden başka pek fazla söz alan olmadı. Dolayısıyla konular bu çevrede kaldı. cevap olarak Belediye Bşkn yrd birşeyler gevelemekle beraber Güvenlik kameraları konusunda yine birşey yapılmayacağını anladım. Emniyet Müdürümüz asayişle ilgili konularda hep olduğu gibi, ellerindeki eleman yetersizliğinden ve son güçlerine kadar güvenliğimiz için çalıştıklarını söyledi.

Biz kendisi ile daha önceden de mahalle sakinlerimizden bir gurupla toplanarak makamına gidip görüşmüştük, ve yine bu konuları gündeme getirip sıkıntılarımızı anlatmıştık, dolayısıyla bunu da söyleyerek, yine aynı şeyleri anlattı.

Park polisllerinin numaralarını paylaşmadılar , ancak benim sizden ricam etrafınızda gördüğünüz her olayda veya şüpheli kişilerde mutlaka ama mutlaka 155 i aramanız. Bundan asla çekinmeyiniz. Bunu Emniyet Müdürümüz de söylüyor, hemen 155 i arayıp olayı bildirmeniz ekipleri mahallemize çekmeniz oldukça önemli.

Bu arada Beşiktaş için 18 adet Bekçi göreve başlamıştır. Emniyet mdr bunun sayıca az olduğu ileride daha da arttıracaklarını ama şimdilik 18 bekçi ile gece tüm Beşiktaş ı dolaştıklarının haberini verdi.

ben dün akşam bizim bölgeye bakan bekçimize ulaştım. Levent polis karakolundan başlayıp bizim mahalle sonuna kadar olan bölgeye 2 bekçi beraber bakıyorlarmış. gece 10.00-06.00 saatleri arasında bu bölgeyi devamlı dolaşıyorlarmış. Levent Karakoluna gidip akşam 10.00 da bekçimizi aldım ve mahallemize getirip, ona tüm ücra noktaları, sokaklarımızı dolaştırdım , 45 dakika kadar yer yer anlattım. Tüm taksi duraklarımızda, Sitelerin güvenlik kulübelerinde dinlenip çayları varsa içebileceğini söyledim, bu konuda destek olursanız sevinirim. Bekçi arkadaşımız, Polis gibi yetkilerinin olduğunu söyledi, kimlik soruşturma, tutuklama, cezai işlem uygulama, silah taşıma vs kendilerinde de mevcut görevler.

Servis arabalarının mahallemizdeki sokakları işgal konusuna hiç girmedim. tam 15 yıldır bu konu ile ilgili şikayetimizi yazmadığım kurum, yetkili, ilgili kalmadı, ancak sonuç sıfır. tek bir araç bile yerinden oynamıyor. Ceza kesiliyor ancak cezanın yaptırım gücü sıfır. daha yeni birkaç ay önce Zabıta Müdürümüz ile sil baştan, Trafik Bölge Müdürüne, Trafik Denetleme Müdürüne, Emniyet Müdürlüğüne, bizzat muhtarlar ile toplanıp ziyaretlerine gidip konuyu anlattık ki konuyu biliyorlar zaten. Bununla kalmayıp, BİMER e ve CİMER e resmi kimliğimizle şikayet başvuruları yaptık. Top döndü dolaştı tüm birimler arasında ve sonuç gördüğünüz gibi sıfır. hiçbir değişiklik yok.

Beşiktaş Zabıta Müdürümüz tüm sıkıştırmalarımız neticesinde bize ufaktan yardım ediyor. Çünkü Zabıtanın elinden tüm yetki alınmış, ceza kesemiyor, araç çekemiyor ve hatta kaldıramıyor bile. Trafik ekiplerinin işini, yetkisi ve sorumluluğu dışında , yapmaya çalışıyor. ZAbıta motorize ekiplerini yolluyorum servisçilere ve onları trafik polisi gibi yutturmaya çalışarak, kaldırmaya çalışıyoruz yerlerinden, ancak ekip arkasını dönüp mahalleden uzaklaşınca olduğu yere geri gelip park ediyor. Yine Zabıtamız zorla trafik ekiplerinden birini bulup güç bela getirip mahalleye ceza yazdırıyor servislere ama tabi bu devamlı olamıyor maalesef imkansızlıklardan.

Bu sebepten yeni bir kanun yasa vs birşey çıkıncaya kadar böyle yarım yamalak götürüyoruz. Ama yazmakla şikayetle hiçbirşey olmadığınıda bilmenizi isterim.

Bilginize sunarım.

Sevgilerimle ...

Aslı Akyüz

Muhtar

6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hoşçakalın

Güzel mahallemin çok değerli sakinleri, Sizlerle birlikte 3 dönem 1 dönemde rahmetli ana-babam olmak üzere  4 dönemdir bizzat kendim, 2 dönemde rahmetli olan ana-babam, muhtar olarak, mahallemiz için

bottom of page