top of page

Çöpler Çöpe


Değerli Sakinler,

Çevremiz giderek pis bir görüntüye bürünüyor son zamanlarda. Yollarda, sokaklarda, mesire yerlerinde, deniz kenarlarında, parklarda kısacası hayatımızı sürdürdüğümüz, nefes aldığımız, günümüzü geçirdiğimiz yaşam alanlarımızda çöp yığınları bizleri karşılar oldu. Yerler, güzelim yeşil alanlar, paha biçilmez deniz çirkin bir çöp örtüsüyle çevrilir oldu. Bakmaya kıyamadığımız doğa ve deniz , maalesef biz insanların duyarsız davranışlarının, bananeciliğin, temizlesinlerin kurbanı olmaya mahkum oldu, oluyor. Temizlik işçilerimizin olağanüstü çabası artık yetmiyor. Biz Konaklar Sakinleri olarak kollarımızı sıvadık. buluştuk ve çöp torbalarımızı alıp işe koyulduk. Hem çevremizi temizledik, hem belki yediği çekirdeği yere atarken umarsızca, bizi toplarken görür de utanır, bir kişi bir kişidir diyerek çöplerimizi topladık.

Bu eylemi belirli aralıklarla, daha da kalabalık guruplar kurup, özellikle halkın yoğun olduğu bölgelerde yapmaya karar verdik. Yaz kış demeden çöp toplayacağız.

Lütfen sokaklara çıktığımızda çöpleri yerden kendimiz alalım. Özellikle yere atanların çöpünü, onların gözleri önünde biz alıp çöpe atalım.

Lütfen, bu mahalle, bu ilçe, bu şehir, bu güzel Ülkem çöp olmasın.

Sevgilerimle,

Aslı Akyüz

Muhtar

47 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hoşçakalın

Güzel mahallemin çok değerli sakinleri, Sizlerle birlikte 3 dönem 1 dönemde rahmetli ana-babam olmak üzere  4 dönemdir bizzat kendim, 2 dönemde rahmetli olan ana-babam, muhtar olarak, mahallemiz için

bottom of page