top of page

Belediye Başkanımız Sn.Rıza Akpolat ve Muhtarlar toplantısı


20 TEMMUZ 2019 tarihinde Belediye Başkanımız ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Mahallemiz ile ilgili konularımızı ve taleplerimizi konuştuk. Bilginize sunarım.

KONAKLAR MAHALLESİ KONULARI:

  1. Semt Pazarı ıslah çalışmaları

  2. Servis arabaları

  3. Mahallemizin acil ihtiyacı olan otopark

  4. Eyüboğlu Mozaiklerinin koruma altına alınması, açıkhava müzesi haline getirilmesi

  5. Sokaklarımıza güvenlik kamerası takılması için Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılması

  6. Sporcular Parkı içindeki tenis kortunun kullanılması sırasında önceliğin mahalle sakinlerine verilmesi ile ilgili bir yönetmelik hazırlanıp parka asılması

  7. Otopark sorunu çözülünceye kadar Şebboy sokağa park alanı kazanılması için otopark çigileri çizilmesi

  8. İsmail Tarman Okulu etrafında çocukların yürüyeceği kaldırım çalışması yapılması

  9. Geri Dönüşüm konularına ciddi olarak eğilinmesi, aksi halde toplanmayan geri dönüşüm atıklarımızın çöp olması, bunun için gerekli çalışmanın yapılması

  10. Sinek ilaçlamısını düzenli devam etmesi ve kullanılan ilacın daha kaliteli olması

  11. Ring servis saatlerinin gün içinde uzatılması

  12. İsmet İnönü spor tesislerinde yapılan etkiniklerde ses seviyesinin ayarlı tutulması

  13. Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak kaldırım kenarı çitlerin yenilenmesi

  14. Vesair mahalledeki irili ufaklı konular

SN.RIZA AKPOLAT’IN CEVAPLARI:

Başkanımız, tüm sorunlarımıza çözümler getireceğini ve zamanla hepsini yapacağını açıkladı. Beşiktaş ve mahalleler ile ilgili projelerinden bahsetti. Belediyemizin mali durumu elverdiği ölçüde hizmetlerini ve projelerini gerçekleştrecek. İBB de hizmet konusunda bize katkılarını arttırmış olacak.

Başkanımızın en önemsediği projelerinden birisi olan “Açık Mikrofon” projesi. Bu proje bir mahalle toplantısı şeklinde düzenlenecek olup, her ay veya duruma göre belirli aralıklarla yapılacak. Mahallelerde belirlenen alanlarda bir sahne kurulacak, sakinlerimiz etrafında olacak ve Başkanımız ile birebir konularımız görüşülecek. Bu toplantılarımız, mahallemizin meclisi havasında yapılacak tüm mahallemiz davetli olacak ve herkese mikrofon uzatılarak konuşmasını sağlayacak. Mahallemizde yapılacak işlere birlikte karar vereceğiz. Bir konu üzerinde konuşurken mahallemizde onunla ilgili ehil kişilerde bu toplantılarda olacağından işi bilenlerden de görüş alıp, karşılıklı fikir alışverişi yapmış olacağız.

Ayrıca; her ay yapılan Belediye Meclis Toplantısı öncesi Başkanımızla muhtarlar biraraya gelecek ve mecliste görüşülmesi istenen konularımız var ise de kendisine aktarmış olacağız. (Not: Bu toplantı öncesi sizlerden bana gelen talepleri, ben orada ileteceğim)

Yeni dönemin hepimize hayırlı olması dileklerimle ...

Aslı Akyüz

Konaklar Mahalle Muhtarı


134 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page