top of page

Servis Araçlarıyla ilgili Belediye Dilekçemiz


BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI’NA

Konu: Konaklar Mahallesi sokaklarının servis arabaları tarafından istilası

Sayın Başkanım,

Mahallemiz, yaklaşık 20 bin nüfuslu bir mahalle olup, 2 cadde ve 21 sokaktan oluşmaktadır. Sokaklarımız oldukça kısa ve dar sokaklar olup, hepsi tek gidiş-dönüştür. Mahalle yapısı gereği, sokaklarımızda genişletme veya daraltma veya kapatma mümkün değildir.

Çok uzun yıllardan beri mahallemizin sokakları;

  • İhsan Hilmi Alantar Sokak (kaldırım üstleri, apartman girişleri ve önleri, koza sitesi blok önleri, koza parkı önü),

  • Emek sokak (boydan boya, hiç aralıksız bir duvar şeklinde ve sokağın girişinde, sokağın giriş çıkış görüşünü engelleyecek şekilde),

  • Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak (yol boyunca, siteye ait cep otoparkın tamamında, park edilmez tabelası altında dar geçişi kapatacak şekilde),

  • Meşeli sokak (Meşelik parkın tüm çevresini kuşatacak şekilde ve sokak boyunca),

  • Akasyalı sokak (apartman önlerine ve sokağın tek şeridini kapatacak şekilde yola),

  • Oyak Sitesi Sokak (site bloklara ait park alanlarında cep parklarında),

  • Org. İzettin Aksalur caddesinde (otobüs duraklarının olduğu ve İETT otobüslerinin durup yolcu alacağı cepte komple)

  • Günebakan ve Ladin sokaklarda, mahalle sakinlerinin araçlarının çıktığı yerler,

Altur, vb. firmalara ait servis otobüsleri tarafından istila edilmektedir. Bu otobüsler sabah 8 den itibaren tek gidiş-dönüş olan sokaklarımıza park etmekte (tek şeridi kapatmak suretiyle) ve akşam 6 ya kadar kalmaktadırlar. Sokaklar dışında mahalle içinde boş buldukları her alana, otobüs durakları, kaldırımlar, sokak girişleri, apartman önleri, site özel park alanları vs. parklanmaya devam ederek sokakları geçilmez hale getirmektedirler.

Servis şöförleri; Atletleri ile kaldırımların üzerinde masa-sandalye oturmakta, piknik tüpleri vs çıkarıp yemeklerini sokakta pişirmekte, arabalarını yıkayıp servis içinde uyumakta, (yaz günleri kaldırımda uyuyarak) tuvalet ihtiyaçlarını pet şişelere giderip evlerin bahçelerine atmakta, sokak hizasında bulunan evleri dikizlemekte, mahalle içinde yürüyüşler yaparak mahallemizin heryerini gözlemlemekte, mahalle içindeki parklara gidip saatlerce oturup, orada çocukları parklara getiren yabancı uyruklu bakıcı bayanlara sarkıntılık etmektedirler. Kendilerini uyaran Mahalle sakinlerine saldırmaktadırlar. Çoğunluğu aynı araçlar uzun yıllardır birbirleri ile ahbab olduklarından toplu olarak araçlarını düzenimizi huzurumuzu bozacak şekilde park ettikten sonra buluşmakta, parklarımızda kahvaltı ederek, birbirleriyle hasbihal ederek tüm günlerini mahallede geçirmektedirler.

Bugüne kadar müracaat ettiğimiz makamların hiçbirinden bir çözüm bulamadık. Gerek vatandaşlar, gerek Muhtar olarak başvurduğumuz merciler; bizi hep Emniyet Müdürlüğü-Trafik Müdürlüğüne yönlendirmekte ancak, Trafik Müdürlüğünce, bazen kesilen cezalar hiç bir etki etmemektedir. Mahallemizde ve yakınımızda olan, Sabancı Center – Akbank kuleleri, YKB Plaza, İş Kuleleri servis ve güvenlik müdürleri ile yaptığımız görüşmelere kendileri olumlu cvp vermemiş, kendi otopark alanlarına tüm gün boş olduğu halde, güvenlik sebebi ile almadıkları personellerini taşıyan servis arabalarına otopark yeri bulmak zorunda olmadıklarını belirterek bizimde güvenlik sorunu yaşayabileceğimizi hesaba katmadan, bizi başlarından savmışlardır.

Düzenli bir trafik polisi mahallemizin içinde gezmediğinden, güç bela getirip mağduriyetimiz anlattığımız memurlarımız da, park edilmez tabelası olan yerlere ceza kesip, olmayan yerlerdeki onlarca servis arabasına dokunmadan gitmiş, veya mahalle sakinlerinin apartmanının önündeki aracına da ceza keserek gitmiş ve sonrada birdaha uğramamıştır.

Yıllardır verdiğimiz uğraşın sonunda bir tane aracın park yerini bile değiştiremedik. Kesinlikle “yapılacak hiçbirşey yok” lafını duymak istemediğimizden, buna bir çözüm bulunacağı inancı ile tekrar Belediyemizden yardım talep ediyoruz.

Bu konuda İBB Başkanımızın da yardımını ve çözümünü acilen rica ediyoruz.

Tüm mahalle sakinlerimin adına kısaca dile getirdiğim bu şikayetimize ivedilikle eğilmenizi rica eder, saygılarımı sunarım.

Konaklar Mahalle Muhtarı

Aslı Akyüz

117 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page