top of page

Salı Pazarı Islah ve Şehit Yalçın Aydın Sokak Trafik Sorunu


Sizlerden gelen şikayetler/öneriler doğrultusunda hazırlayıp, Belediye Başkanımıza sunduğumuz, Başkanımızın geçen hafta mahalleler buluşuyor programına katılıp Başkanımıza yüzyüze ilettiğiniz talepleriniz, bana iletmiş olduğunuz ve sürekli dile getirdiğim sorunlar neticesinde, mahallemizin en önemli sorunlarından olan Salı Pazarı ıslah ve Şehit Yalçın Aydın Sokak trafik düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar başlamıştır.

Başkanımızın talimatı ile;

*Armakent sitesi bitişiğindeki Faruk Nafiz Çamlıbel parkında salı günü , park içine masa sandalye atmak suretiyle gözleme satan/ticaret yapan tezgahlar toplanmış ve birdaha da konulmasına müsaade edilemeyecek şekilde uyarılmıştır. Son çare olarak, yine konulduğu taktirde tezgahına el konulacaktır.

* Pazarın tüm giriş noktalarında trafik düzenlemesi yapılacak, mahallenin giriş çıkışları, yolların girişi engellenmeyecek şekilde açık tutulacaktır.

*Ladin sokakta ve Emek sokakta park eden pazarcı kamyonları bu sokaklara sokulmayacak, sokak rutin günlerindeki huzurunu yaşayacaktır.

*Pazar içindeki sair olumsuzluklar zabıtamız tarafından denetlenecektir.

*Şebboy sokak üzerinde bulunan özel otopark sahibi ile konuşulmuş, fazla olan pazar kamyonları ve servis arabaları da buraya yönlendirilecektir.

* Faruk Nafiz Çamlıbel sokak, Köşk taksi ile Şebboy sokak girişi arasında kalan alandaki aşırı ve çift taraflı parklanmaya müsaade edilmeyecek, tek taraflı park tabelasına riayet edilerek Şebboy sokak ve dolayısıyla site giriş-çıkışı rahatlatılacaktır.

* Şehit Yalçın Aydın Sokak üzerine araç parklanmasına müsaade edilmeyecek, pazarcı kamyonu, servis arabası girişi yaptırılmayacaktır. (Okul servisleri hariç)

*Emek sokak'ta salı günleri pazar kamyonu, servis arabası gibi trafiği kilitleyen parklanmalara izin verilmeyecek,

* Emek sokak başında ve Şehit Yalçın Aydın sokak başında sürekli zabıta arkadaşlarımız tarafından kontrol sağlanacaktır.

Şimdilik bu önlemlerin alınması ile sakinlerimizin rahatlaması sağlanacaktır. Mahalle Muhtarlık binamızın karşısında bulunan yeşil alan Belediyemiz tarafından düzenlenerek bir kısmı pazar yeri olarak. değerlendirilecektir.

Bilginize sunarım.

Sevgilerimle,

Aslı Akyüz

Konaklar Mahalle Muhtarı

415 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page