top of page

Tarihi Mozaikler ve Mahallemiz


Mahallemiz tarihi açıdan çok büyük bir zenginliğe sahip. Sizlerin de bildiği üzere Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Ferruh Başol vs gibi ustaların yapmış olduğu duvar mozaikleri mahallemizde Akçam caddesi üzerinde adeta bir açıkhava müzesi şeklinde sıralanmış. Yıllardır bu mozaikler hırpalanmış ve çeşitli tadilatlara rağmen günümüze kadar bir çoğu sağlam olarak gelmiştir. Bu mozaikler 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu tarafından koruma altındadır. Bundan önceki Belediye Başkanlarımız tarafından bu koruma yürütülmeye çalışılmış, karara uymayanlar hakkında cezai işlemler yaptırılmıştır.

Geçen yıl bu mozikler ile ilgili Eyüboğlu Vakfı ile bağlantıya geçmiştim. Kendilerini mahallemize davet etmiş tek tek mozaikleri gezdirmiş ve bunların aslına uygun restore edilmesini talep etmiştim. Onlar da bana Belediyemiz ile ortak birşey yapalım demişlerdi. Seçim döneminden sonra Başkanımız Sn.Rıza Akpolat'a konuyu açmış be mozaiklerin güzelliğinden ve bizim ilçemizde olmasının büyük şans olduğundan bahsetmiş, vakıf ile ortak bir çalışma ile bunların restore edilip, ışıklandırımlasını talep etmiştim. Birkaç toplantıda daha bu konuyu hatırlatmıştım kendisine.

Ek'te görmüş olduğunuz dilekçemiz ile yazılı başvurumuzu da gerçekleştirdim Belediyemize. Konuyu hep birlikte takip edelim sizlerle lütfen ve mahallemize, İlçemize bu harika sanat eserlerini kazandıralım. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Sevgi ve Saygılarımla,

Aslı Akyüz

Konaklar Mahalle Muhtarı


103 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page