top of page

Koronavirüs Önlemleri


Ülkemiz genelinde koronavirüs salgını ile ilgili olarak önlemler tüm hızıyla alınmaya devam etmektedir. Etraf bilgi kirliliği ile dolup taşmaktadır. Hergün sosyal medya da yalan/doğru türlü videolar, haberler yayınlanmakta, bizleri korku ve paniğe sürüklemektedir. Elbette ki virüs çok önemli ancak resmi olmayan bir çok haber bizleri belki de daha tehlikeli eylemlere sürüklemeye, psikolojik olarak da oldukça yıpratmaktadır. Nacizane önerim, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeleri takip etmenizdir. Sağlık Bakanlığının uyarılarına uymanız, resmi kurumlar tarafından alınan önlemlere riayet etmenizdir. Bu kurallar, önlemler hepimizin hassasiyetle üstünde durup uygulamamız gereken hayati önem taşıyan önlemlerdir.

Neler yapmamız gerektiği, kurallar olarak aşağıda açıklanmıştır. Lütfen okuyalım. Uygulayalım.

Gerekmedikçe toplanmayalım, toplu insan guruplarının içine girmeyelim.

Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile raporlu ilaç alan hastalarımız, ilaçlarını reçete olmaksızın eczanelerden alabilecekler. Doktora veya hastanelere gitmek zorunda değiller. Raporlu ilaçlar eczaneden direk alınıyor.

Mahallemizdeki tüm parklarımız, oturma alanları, oyun gurupları, spor aletleri, dezenfekte edilmiştir. Muhtarlık binamız da dahil.

Lütfen panik yapmadan, sakin bir şekilde kendi önlemlerimizi alalım ve uygulayalım. Virüsü ciddiye alalım ve ülkemizde salgın haline dönmeden engelleyelim.

Sağlıklı günler dileklerimle,


26 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page