top of page

AFAD Mahalle Gönüllülerimizi bekliyoruz

Sevgili Sakinlerimiz,

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında AFAD ile toplantılarımız devam ediyor.

6 Kasım Cumartesi günü yapılan toplantıda deprem ve afetler ile ilgili eğitim çalışmasına katıldım.

Sizlerle daha önce de konuştuğumuz mahallemizin gönüllülerini liste yapmıştık ve Kaymakamlığımız aracılığı ile AFAD a iletilmişti. Araya giren pandemi sebebi ile eğitim çalışmaları başlayamamıştı. Cumartesi günkü toplantıda yaptığım görüşmeler neticesinde aldığım birebir bilgiye göre, mahallemiz gönüllüleri eğitim programı için şu şekilde ilerleyeceğiz.


Afad gönüllüsü olmak için;


1) Kişi e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmak için kayıt oluyor. Kayıt olduktan sonra ilk aşamada online olarak 6 tane eğitim alıyor. Bu eğitimlerin gününe saatine kendi karar veriyor. Bu eğitimleri bitirdikten sonra kişi otomatik olarak AFAD ın sistemine AFAD Gönüllüsü olarak düşüyor.

2) Sisteme düştükten sonra, AFAD tarafından kişi aranıyor ve saha eğitimlerini almak üzere İl Müdürlüğü'ne davet ediliyor. İl Müdürlüğü tarafından, kişi ile birlikte ne zaman eğitime gitmek istediği kararlaştırıldıktan sonra bu eğitimler kişiye veriliyor.


* AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 18 yaş ve üzeri olan herkes gönüllü olabilir.

* AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.

* AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Afad Gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

Çok sayıda gönüllüye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple mutlaka Afad Gönüllüsü olmak için başvurularımızı e-devlet üzerinden ilk adımı atarak başlatalım.


Afet farkındalık eğitimi videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayın lütfen.

Afetsiz, pandemisiz , sağlıklı huzurlu günler dileklerimle ...

Aslı Akyüz

Konaklar Mahalle Muhtarı

12 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page