top of page

Konaklar Ekoloji Gurubu

Daha önce yapmış olduğumuz kompost yöntemi ile atıklardan toprak oluşturma çalışmasını mahallede gönüllülerimiz ile birlikte Oğuz Başar yönetiminde başlattık.

Kurulan grubumuzda; bokaşi kovasında toprak yapımı, kompost yöntemleri, mevsimsel sebze yetiştiriciliği, kerpiç yapımı, ekolojik tartışmalar ve bilgilendirmeler gibi konular paylaşılacak ve bize özel küçük bir alanda uygulaması yapılacaktır.

Gurubumuzda yaptığımız çalışmaların kendi mahallemizde çevremizde pratiğinin yapılması içinde bir alt yapı oluşturmuş olacağız. Sakinlerimize ulaşıp, örnekleri göstererek çevreye katkılarının ne derece önemli olduğunu anlatacağız.

İBB'nin Konaklar Parkı’nın yapımına başlaması ve mahallemize sunduğu yeşil alanın küçük bir bölümünü de mahalle sakinleri vermesi, bu grubun kolektif olarak aldığı kararları uygulamaya dökeceği bir alan yaratacak.

Aşağıda çalışmalarımızdan ve toplantımızdan örnekleri sizlere sunar, öğrendiğimiz bu yöntemlerle elimizde bulunan çevresel imkanları en iyi şekilde kullanıp, kendi gıdamızı kendimiz üretebiliriz.




188 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page