top of page

Konaklar Bostanı

Güncelleme tarihi: 29 Şub

Değerli Sakinlerimiz,

2 yıllık uğraşlarımız sonucunda, mahallemizde kurmuş olduğumuz, Konaklar Ekoloji gurubumuzla birlikte geliştirdiğimiz Konaklar Bostanı'mızı açtık.


Mahallemizin yaşam alanı içinde, bir sokağın atıl alanında, nefes alabileceğimiz bir alan, çocuklarımızı toprakla ve tohumlarla tanıştırabileceğimiz bir eğitim merkezi, ileride kendi diktiğimiz elimizin emeği ürünlerimizi hasat edeceğimiz ve en önemlisi de Beşiktaş'ta bir ilki yaparak, diğer mahallelere de örnek olabileceğimiz bir ekolojik alan yarattık.


Evlerimizden çıkan atıkları değerlendirerek, kendi toprağımızı elde edeceğimiz kompost kutumuz,

İçinde tohumlarımızı yeşerteceğimiz, ürünlerimizi kış aylarında bile yetiştirebileceğimiz mini seramız,

Fide ve tohumlarını dikeceğimiz ürün tarhlarımız,

Çocuklarımıza toprağı, tarımı, ürünü, tohumu tanıtabileceğimiz, dikim yapmayı-hasat etmeyi anlatıp uygulatabileceğimiz eğitim alanımız,

Bostanımızda mevcut.


Bu güzel fikri bize aşılayan, bostanımızın her işiyle bizzat ilgilenen, eğitimi ve işiyle bu konular üzerinde çok başarılar kaydeden, gurup başkanımız, Mimar / Peyzaj mimarı / Permakültür tasarımcısı, Oğuz Kemal Başar'a minnetarız. Hem mahallesine, hem de çevreye duyarlı, geleceğine önem veren bu genç arkadaşımızı gönülden tebrik ediyorum.


Bizimle birlikte bu işte çalışan çabalayan Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibimize, başta Müdürümüz Azem Dursun'a, kontrol mühendisi Dr.Burcu Şalikoğlu Girgin'e, bölge mühendisimiz Tülay Aycibin'e, çavuşumuz Rasim Delal'a, Konaklar Mahallesi Park ve Bahçeler ekibinde çalışan emekçi arkadaşlarımıza, gönülden verdikleri çabaya emeğe,

Bu fikrimizi destekleyen, katkı veren, projemizi hayata geçirmek için Belediyemizin imkanlarını kullanmamıza izin veren Belediye Başkanımız Rıza Akpolat'a çok teşekkür ederiz.


Mahallemize ve geleceğimize hayırlı olsun




Kompost ve Ekolojik çalışmalarımıza örnekler için aşağıdaki linkleri tıklayınız lütfen;














955 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page